Friday, February 3, 2012

kisah aku disangka cikgu hahaahaha....

di pagi jemaat yg comey ni, meh nak share 2 citer budak2 sekolah mia ingat aku ni cikgu ha ha ha ....kan skrang aku ulang alik waktu lunch utk siapkan mia KAFA kat sekolah tu jugak (mcm kat entry ini), macam2 peel aku tgk budak2 sekolah ni, paling geli hati bile ade budak yg panggil aku cikgu....ha ha ha....kembang mak! korang murid2 patut bersyukur aku bukan jadi cikgu korang, kalo tak siap korang sorang2 mane yg degil tu aku bantai wakakakaakak.....






situasi satu :

* aku baru lepas salin baju KAFA damia, so nak balik le kerete....tetibe ade budak lelaki datang lari2 manje kat aku....


budak 1 : cikgu...cikgu....ari ni ade ke kelas tusyen.....
aku : haaaaa.....(baru nak jawab yg aku ni bukan cikgu)
budak 2 : eh ko ni, tu bukan cikgu laaaa......ha ha ha
budak 1 : eh ye ke.....aku ingat cikgu sebab cantik mcm cikgu jeeee....

moral of the story, budak sgt jujur dan tak pandai menipu wakakakaakakakak...bila dieorg kate cantik, maka mmg cantik laa die wakakakaakak....PANG!





situasi dua :


* aku tgh otw nak ke tingkat 2 (kelas KAFA mia)...nak pi salin baju die la ni ......dari jauh aku nampak dah due org budak lelaki tgk dok termenung tgk air sarsi yg dieorg baru beli tumpah selambak kat lantai depan foyer sekolah.....tetibe budak tu nampak aku ....


budak 1 : cikgu...cikgu...mcm mane ni, air saye tumpah ni cikgu....(sambil tenung muke aku mintak simpati)
aku : (ni cun gak ni kalo aku 'bahan' budak nie..terus buat muke garang)...macammane boleh tumpah nie, nak cikgu cubit?!!.....
budak 2 : haaaa kan cikgu dah marah ko...(ewah2 pandai plak kawan die api2 kan ha ha ha)
budak 1 : saye tak sengaje cikgu (muke dah cuak nak sebek2)
aku : eh takpe2....nanti makcik cleaner datang bersih kan....(aku pun naik cuak bile budak tu pun cuak hahahaah)
budak 1 : boleh ke cikgu, nanti guru besar marah mcm mane pulak ?
aku : (alamak, sebut guru besar plak dah)...okey2, awak jgn risau guru besar tak marah lah...kalo awak takut gi nyorok jgn bagi guru besar nampak.....

terus aku blah.....jgn budak tu menyorok sampai tak balik2 umah sudah lah ha ha ha ha..sori dik, niat akak nak bergurau jek ngan kooo ......he he he





masalahnye....ade rupe cikgu ke aku nie......

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

rupe cikgu takde....tapi cikguRUH  ade....hihihihihi

*gambar semalam*






** sabtu sampai selasa cuti....meriah wey!....tapi en papa dah sound awal2 takleh jalan2 sgt, sebab naik cuti panjang tu die ade exam....mau concentrate study katenyer....halamak! ini baru course QA...lum masuk belajar master lagi.....huhuhu...takpe laaa...mia mija dah sebok2 ajak baking biskut ngan kek nie......kite main masak2 jek la mia mija yeak cuti nie....kite wat biskut ngan kek yok!












42 celoteh sahabat

hahahah ko nie lieyaaa .. lawak lahhh
suke nyakatt ekekke
akak pernah sekali lah .. tapi cepat2 akak cakap akak bukan cikgu ekekek bukan ape .. cam rasa bersalah je
tapi best gak kalau nyakat mereka kann ;)

aloor seyess nie bukan gaya cikguu tapi gaya model yg sesat jadi cikgu muhahahahaha ( ngoseekkkk ) ...;))

February 3, 2012 at 8:54 AM

kah..kah..kah..
SELAMAT PAGI CIKGU LIAYANA.. hikhikhikhik

tak agak-agak ko bahan kan budak tu ek.. hahahahha

February 3, 2012 at 8:55 AM

hahahha.. tak hagak-hagak ko lieya.. suruh budak tu meyorok dari gure besar.. hahahah.. sengal betul.. percaya pulak budak tu.. aku mmg sama dgn ko... cikguruh.. sore macam petir telan mikrofon... hahahha..

February 3, 2012 at 8:58 AM

@ieda

hahaha tu le kak....rase bersalah ade gak...dlm keter baru tepikir...nak cari balik budak tu malas la plak hahaahah.....pandai2 le dieeee...... ha ha ha

February 3, 2012 at 9:06 AM

@sHeeMa DeaN

euwwwwww....cikgu lieyalatif le kak hahahaahahah.....ish, takleh bygkan kalo aku betul2 jadi cikgu kak...abis budak2 kene haruk ngan aku hahaahahaha

February 3, 2012 at 9:07 AM

Selamat pagi Cikgu Lieya....akak pun selalu org ingat akak ni keje cikgu..hehehehe...(ada tokoh ker jd cikgu nie..hehehe)

February 3, 2012 at 9:07 AM

@.:nhalilah:.

haahahahaah....aku suke tang sore mcm petir telan mikrofon tu....tu baru betul cikguRUH hahaahahah

February 3, 2012 at 9:08 AM

@Huzaina Hashim

kalo kak ina mmg ade talent...muke keibuan lembut dan penyayang gitu heheeheheh....lieya ni muke ganas kak heheeheheh....mmg tak sesueeeeeiii heheeehh...lagi pun besar tugas kalo jadi pendidik ni...hanye yg kuat dan sabar jek layak ...kan kak...

February 3, 2012 at 9:09 AM

hahahaha lawak la baca entry kali ni...lieya latif jadi cikgu,hurmmm bleh kot wakakakaka...

February 3, 2012 at 9:13 AM

Betul..betul...betul....budak tak pandai menipu.......kalau dia kata cantik...maka cantik lah ia....hehehehehe.....

A'a lah...ada rupa cikgu lah.... :)

February 3, 2012 at 9:19 AM

@...sWeeT uMi...

wakakaakakaka...tak sesuai kak...tak sesuai...sian budak2 nanti hahaahaha

February 3, 2012 at 9:19 AM

lieya cantik n comel sgt la klo jd cikgu...heheheee..

melaka cuti smpi isnin je & kami pun x ke mana rasanya...klu dekat blh join 'kelas' m'baking tu kan...kompom meriah.. :)

February 3, 2012 at 9:24 AM

pertama sekali nak puji blog lieya yg berwajah baru.sgt cun

kelakar betul kty baca citer ni..ekekkeke..takut gak kot budak tu betul2 nyorok kang..hahhaha

kty pun penah,tp bukan ngn budak2 ,
pergi syabas ada urusan sekali ada satu pakcik ni pergi tegur kty , lepas tu tanya , nak..anak ni cikgu ye..adoi..tepuk dahi den

February 3, 2012 at 9:24 AM

hahaha...
cikgu anak 3.. :)
ader la jugak cikgu...

February 3, 2012 at 9:31 AM

Alaahai kelakar laa plak yer.. kira okey ler tuh ada tokoh nak jadi cikgu..

Bestnyaa masak2 yer ngan anak2 dara berdua tuh.. tentu kecoh dibuatnya.. :)

Selamat bercuti lieya..

February 3, 2012 at 9:40 AM

cikgu lieya..wakakakkaa..bley tahan gak ko suh bdk tu nyorok ehh..kekekekek

cuti pjg jugak kan sambung2..syok gak membaking sekot n kek tu..ada assistant..

happy weekend

February 3, 2012 at 9:56 AM

waa...cntiknyer akk m.up ;) tang mata yang lis plg suke :P

February 3, 2012 at 10:05 AM

hahahahhah xbek la ko...cian bdk tu...hiks...ko mmg ade rooopa chekgu skolah la.....klu aku plak salu org ingt bdk yg srudy lg sbb duk kelek beg sandang kulu kilir...hahahahha x tau tu aku bwk stok susu ank aku padahal...hiksss

February 3, 2012 at 10:06 AM

cian kt budak tu lieya..jgn2 dia nyorok tak keluar2..camne...hahaa

selamat pagi cikgu lieya...cantik tudung..hehe

February 3, 2012 at 10:11 AM

akak pun ada jugak pengalaman di panggil cikgu kat sekolah anak... hehe.. pantang tul budak2 klu masuk jer kat sekolah pakai bj kurung lengkap kasut tutup mesti ingat cikgu..hehe..
nasib baik akak x jd mcm cikgu lieya ni... usik murid2... hehe...
cun lieya bermate biru liplap2x tu..muahhhaa

February 3, 2012 at 10:16 AM

ahak2... ko kan pakai baju kurung bagai gi antar mia tuh... itu yg budak2 tu ingat cikgu... cume selalu cikgu sekolah agama pakai tudung labuh skit je... heheheheh...

tak baik ko kaco budak2 tu...nsb tak nngis masa tu je

February 3, 2012 at 10:25 AM

APSAL MUKA AKAK NAMPAK GARANG JE..NURUL PUN TAKUT HAHAHAHAHA...wahhh cantik blog dia berwajah baru gituuuuu hehehe..

February 3, 2012 at 10:34 AM

lieya, umah baru ni dah siap make up ker?.. cantik, sweet jerk.. hehe

erm, memang macam cikgu, macam cikgu displin.. hehe

February 3, 2012 at 11:03 AM

hehehe.. boleh lak disangka cikgu ye..

ni kira cikgu cun melecunlah kan..

February 3, 2012 at 12:13 PM

santek laaa beb...very colorful....

February 3, 2012 at 12:54 PM

kelakar je baca cerita lieya..cikgu glemer gitu...
budak2 mmg jujur lieya..kalu dia suka baju cikgu ke, hbag ke siap pegang2 dan puji2 penuh keikhlasan......itulh manisnya brgelar cikgu n yg pahitnya bila tgk anak2 didik gagal dlm exam...hu.hu.hu....

February 3, 2012 at 1:38 PM

sekali pandang memang nampak macam cikgu ...
cantik solekan lieya...

February 3, 2012 at 1:45 PM

Ahahahah.. sabor je laaa.. Ada gayaa.. cikgu gorgeous!!
nko ni pusing tang mana memang berseri je Lieya ooii!!! Tu semua budak2 pakat ngaku murid! kekekeke

*Cantik cat umah baruu..! pink lembut gitu!!! I likeee!! aku ni ha blog dah berkaratt.. bila ntah nak tukar uhuhuh*

February 3, 2012 at 1:56 PM

tentu ada tokoh cikgu tu.... :)

February 3, 2012 at 2:06 PM

wah kita selasa keje la sis,,, sampai isnin je cutinye.. hehehe ala ada la jugak cam cikgu...

salam perkenalan sis..

February 3, 2012 at 3:02 PM

akak suka solekan mata lieya, lieya berani guna kaler cam tu, cantik kena ngan leiya yang putih. gimi five rabu baru keja. budak-budak naif, akak pun pernah kena cam tu, agaknya pakaian keja ofis cam cikgu kot : )

February 3, 2012 at 3:16 PM

hehe..

ada ada je la kan..
tp tu lieya yg tinggi dan bergaya tu mmg nampak la mcm cikgu..

ena yg kenit ni pun ada jugak yg panggil cikgu cemaner tu? ahahahhaha.. tu masa p ngendap dak anis awal2 sek dulu.. nak2 hari2 ena memg berbaju kurung pastu dok kelek hbeg dan fail.. tu dorang igt cikgu kot.. cikgu kenit! ahahahahha..

February 3, 2012 at 8:33 PM

hahahah..sewel ko.
tapi sian budak yg tumpahkan air sarsi tu.
ehhh ada apa rupa cikgu. cikgu disiplin.

February 3, 2012 at 11:26 PM

Budak budak memang jujur... cantik cikgu lieya nih.

February 4, 2012 at 12:39 AM

cuti lama kan.. patutnya cuti ni aku blk kg muar tapi cny tu dah balik..nk balik slalu ongkos x berspa ada.. duk umah jln dekat2 ajelah jawabnya..
amboi.. kemain lieya kenakan budak2

February 4, 2012 at 9:43 AM

wah makin cun ko lieya...
jelos aku ni...
huhuhu
aku dah start cuti bersalin..tp belum bersalin pun...tgh bergumbira di kampung ni...
hehehhe

February 4, 2012 at 10:53 AM

oit, guru besar cari nko tu..
pandai sgt takutkan budak.. ;-p
hahahahha...
pandai ko berlakon yer!

ritu pi taklimat jaga mengundi pun ramai yg tego igtkan kije cikgu..
hamboooiii, kalo jd cikgu kena buli ngan naka murid je nampak gayanyer...

psssttt, mmg ko makin menawan!

February 4, 2012 at 1:11 PM

Akak rasa lieya kalau jadi cikgu,harus jadi guru disiplin yg vogue..hihii

February 5, 2012 at 4:48 PM

cikgu yg cntik....bertuahlah anak murid dpt cikgu lieya yg snagat cntik n vogue nie...

hehehehe lawaklah lieya kaco budak tu...metsi dia kecut perot..

February 7, 2012 at 12:07 AM

ni yg mak jeles nak lansing mcm lieya nih :P,

lawa brooch crochet la...eyeshadow pun lawo,orgnya lawo mana lah budak2 tu tk konfius ingat cikgu depa...hehe

ehh blog pun dh lawa lah..makeover sendiri ke?

February 7, 2012 at 12:10 AM

sesaui jadi cikgu!!

February 7, 2012 at 9:56 AM

hai cikgu lieya yang cantik..saya nk jd anak murid belajar metap2 bley?hehehe

February 8, 2012 at 11:29 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy